GezondheidGezondheid

Pedicure

Pedicure

Wat is een pedicure?

Het is een specialist op het gebied van voetverzorging. Het is iemand die zich bezighoudt met het behandelen van voetproblemen zoals eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels en schimmelnagels.

Daarnaast geven ze advies over de verzorging van je voeten en kan deze ook helpen bij het kiezen van geschikte schoenen en zooltjes. Het doel is om je voeten gezond te houden en eventuele klachten te verminderen.

Wat doet een pedicure?

Hij of zij is gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van voeten. De taken van een pedicure kunnen onder andere bestaan uit:

 • Het knippen en verzorgen van nagels
 • Het verwijderen van eelt en likdoorns
 • Het behandelen van kloven
 • Het geven van advies over de juiste schoenen en zooltjes
 • Het behandelen van schimmelnagels en andere nagelproblemen
 • Het masseren van je voeten
 • Het adviseren over voetverzorgingsproducten
 • Het aanbrengen van nagellak
 

Er kunnen ook bepaalde technieken toegepast worden om voetproblemen op te lossen, zoals het gebruik van een freesmachine of een scalpel. Het doel is om de gezondheid van je voeten te verbeteren en klachten te verminderen.

Hoe geld besparen op een pedicure?

Als je geld wilt besparen, zijn hier enkele tips die je kunt volgen:

 • Doe het zelf: Door thuis je eigen voetverzorging uit te voeren, kun je geld besparen op de kosten van een professionele behandeling. Je kunt een set kopen en online instructievideo’s bekijken over hoe je een pedicure thuis kunt uitvoeren.
 • Zoek aanbiedingen: Kijk uit naar aanbiedingen en kortingen op pedicurebehandelingen bij plaatselijke spa’s en salons. Sommige salons bieden ook kortingen aan als je regelmatig een pedicurebehandeling boekt.
 • Ga voor een basisbehandeling: In plaats van een uitgebreide pedicurebehandeling, kun je kiezen voor een basisbehandeling. Dit omvat meestal het knippen en vijlen van de nagels en het verwijderen van eelt. Het is minder duur dan een volledige pedicurebehandeling, maar nog steeds effectief.
 • Plan je bezoek buiten het seizoen: Tijdens de zomermaanden zijn pedicurebehandelingen duurder omdat er meer vraag naar is. Plan je pedicurebehandeling in het laagseizoen wanneer de vraag lager is en salons meer geneigd zijn om kortingen aan te bieden.
 • Onderhoud regelmatig: Door regelmatig je voeten te onderhouden en je nagels te knippen en vijlen, voorkom je dat je voeten en nagels beschadigd raken. Dit betekent dat je minder vaak een pedicurebehandeling nodig hebt, wat je op de lange termijn geld kan besparen.
 

Onthoud dat het belangrijk is om goed voor je voeten te zorgen, ongeacht de kosten. Goede voetverzorging kan helpen om voetproblemen te voorkomen en je voeten gezond en mooi te houden.

Hoe zelf een pedicure uitvoeren?

Hoewel het aan te raden is om voor ernstige voetproblemen een professionele voetverzorger te bezoeken, zijn er ook stappen die je zelf kunt nemen om je voeten thuis te verzorgen. Hier zijn enkele tips om zelf een voetverzorging uit te voeren:

 1. Week je voeten in warm water om de huid te verzachten en eelt en likdoorns los te maken. Voeg eventueel wat zeezout of badolie toe voor extra ontspanning.
 2. Scrub je voeten met een voetenscrub of een mengsel van suiker en olijfolie om dode huidcellen te verwijderen.
 3. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen.
 4. Knip je nagels recht af en gebruik een nagelvijl om scherpe randen te verwijderen. Knip geen nagels te kort of te rond, omdat dit ingegroeide nagels kan veroorzaken.
 5. Gebruik een nagelriemduwer om de nagelriemen zachtjes terug te duwen.
 6. Breng een voetcrème aan om de huid te hydrateren en zacht te maken. Masseer de crème goed in.
 7. Lak eventueel je nagels met nagellak. Breng eerst een basecoat aan om verkleuring te voorkomen en eindig met een topcoat om de nagellak langer te laten zitten.
 8. Draag schoenen die goed passen en zorg voor een goede ondersteuning van je voeten. Draag bijvoorbeeld schoenen met een lage hak en een goede pasvorm.

 

Het is belangrijk om regelmatig aandacht te besteden aan de verzorging van je voeten om voetproblemen te voorkomen en je voeten gezond en comfortabel te houden.

Zelf instructieboek pedicure?

Als je op zoek bent naar een zelfinstructieboek voor pedicure, zijn er veel opties beschikbaar. Hieronder staan enkele suggesties:

Onthoud dat het belangrijk is om de instructies zorgvuldig te volgen en hygiënische producten te gebruiken om infecties te voorkomen. Als je niet zeker weet hoe je een bepaalde pedicuretechniek moet uitvoeren, raadpleeg dan een professionele pedicure of voetverzorgingsspecialist.

Voeten en huid van Johan Toonstra

Voeten en Huid, is een encyclopedisch handboek, met een overzicht van ongeveer 160 ziektebeelden aan de voet, rijkelijk geïllustreerd met meer dan 400 gedetailleerde afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Voetverzorging van Haneveld

Dit boek richt zich op de oorzaken en behandeling van voetproblemen en zelfs sportletsels.

Moderne voetverzorging van M. van der Sant

Een praktische en informatief boek over voetverzorging.

The Art of Reflexology: A New Approach Using the Chinese Meridian Theory van Inge Dougans

Dit (Engelstalig) boek biedt een diepgaande benadering van reflexologie en legt uit hoe de techniek kan worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het bevat ook stapsgewijze instructies voor het masseren van specifieke reflexpunten op je voeten.

Onthoud dat het belangrijk is om de instructies zorgvuldig te volgen en hygiënische producten te gebruiken om infecties te voorkomen. Als je niet zeker weet hoe je een bepaalde pedicuretechniek moet uitvoeren, raadpleeg dan een professionele pedicure of voetverzorgingsspecialist.

Wat is een goede pedicure behandeling?

Een goede pedicurebehandeling kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van een persoon. Over het algemeen kan een goede pedicurebehandeling de volgende stappen omvatten:

 1. Voeten weken: Week je voeten gedurende 10-15 minuten in warm water met wat Epsom zout of een voetverzorgingsproduct. Dit zal de huid en nagels verzachten en het gemakkelijker maken om dode huidcellen en eelt te verwijderen.
 2. Nagels knippen en vijlen: Knip de nagels recht af en vijl ze in de gewenste vorm. Let erop dat je niet te diep in de hoeken knipt om ingegroeide nagels te voorkomen.
 3. Nagelriemen behandelen: Duw zachtjes de nagelriemen terug met een nagelriemduwer. Gebruik geen scherpe instrumenten om de nagelriemen af te snijden, omdat dit de huid kan beschadigen en infecties kan veroorzaken.
 4. Eelt verwijderen: Gebruik een voetvijl, puimsteen of een elektrische voetvijl om eelt en ruwe plekken te verwijderen. Let erop dat je niet te veel wegvijlt en dat je de huid niet beschadigt.
 5. Scrubben: Gebruik een voetenscrub om dode huidcellen te verwijderen en de huid te exfoliëren.
 6. Voetmassage: Masseer je voeten en de onderbenen om de bloedsomloop te stimuleren en spanning te verminderen, een goede tip is het gebruik van een voetmassage apparaat. Gebruik een vochtinbrengende crème of lotion om de huid te hydrateren en te verzachten.
 7. Nagellak aanbrengen (optioneel): Als je nagellak wilt aanbrengen, zorg er dan voor dat de nagels volledig droog zijn voordat je schoenen aantrekt.
 

Onthoud dat een goede pedicure behandeling ook het gebruik van schone en gedesinfecteerde gereedschappen vereist om infecties te voorkomen. Als je het niet zeker weet of als je ernstige voetproblemen hebt, raadpleeg dan een professionele pedicure.

Wat zijn de beste pedicure sets?

Er zijn veel verschillende pedicure sets beschikbaar op de markt, variërend in kwaliteit, functies en prijs. Hier zijn enkele van de beste pedicure sets die beschikbaar zijn:

Onthoud dat de beste pedicure set afhangt van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Kies een set die past bij jouw budget, de frequentie van het gebruik en de aard van je voetproblemen die je wilt aanpakken.

Beurer MP62

Deze set is een van de beste en meest populaire sets op de markt. Het wordt geleverd met negen hoogwaardige opzetstukken en een krachtige motor voor effectieve voetverzorging.

Scholl Velvet Smooth

Deze set is een betaalbare en handige optie voor thuisgebruik. Het bevat een elektrische voetvijl met verschillende opzetstukken voor het verwijderen van eelt en ruwe plekken.

MEDLUXY Pedicure Set – 15-delig

Dit pakket is samengesteld door professionals voor goed uitziende nagels. Bestaat uit 15 verschillende instrumenten. Ideaal voor een pedicure en zelfs een manicure. De instrumenten zijn met de hand gemaakt van hoogwaardig kwaliteit roestvrij staal.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Previous
Next

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid