GezondheidGezondheid

Voetmassage

Een voetmassage is een massage van de voeten waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op de voeten om de doorbloeding te verbeteren, spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Een massage kan worden gedaan met de handen, vingers, duimen of hulpmiddelen zoals een massagebal, massageroller of massage toestel. Voetmassages worden vaak gebruikt als een vorm van ontspanning en als een manier om stress te verminderen.

voetmassage
De beste voetmassage technieken voor een relaxed gevoel

Je zelf een voetmassage geven

Jezelf een massage geven kan je elke dag zodat je elke dag een relaxed gevoel krijgt en bovendien ook nog heel wat geld uitspaart, met volgende stappen gaat het zeker lukken:

 1. Ga op een comfortabele stoel zitten en plaats je voet op een verhoogd oppervlak zoals een kussen of een voetenbankje.
 2. Masseer je voet met je handen en gebruik daarbij stevige druk om de spieren te ontspannen.
 3. Masseer de boog van je voet met je duim door stevig te drukken en in cirkelvormige bewegingen te bewegen.
 4. Rol een massagebal of massage roller onder je voet, van de hiel naar de tenen, en terug.
 5. Maak gebruik van een massageolie om de wrijving te verminderen en de voet soepeler te maken.
 6. Herhaal de massage op de andere voet.

Voetmassage met massageroller

Het is ook een goed idee om specifieke tutorials of instructievideo’s te bekijken om de techniek te verfijnen en de voetmassage-ervaring te verbeteren.

Een massage met een massageroller kan helpen om spanning en pijn in de voeten te verminderen. Door de roller over de voeten te rollen, kan de bloedcirculatie worden gestimuleerd en kunnen spieren en pezen worden ontspannen. 

Het kan ook helpen bij het verminderen van zwelling en het verbeteren van de flexibiliteit van de voeten. Zorg er wel voor dat je de juiste druk gebruikt en dat de massage niet te lang duurt om overbelasting te voorkomen.

Voetmassage met massagebal

Een massage met een massagebal is een vorm van massage waarbij een kleine, stevige bal wordt gebruikt om druk uit te oefenen op specifieke punten op de voeten. Door deze drukpunten te masseren, kan de spanning in de voeten worden verminderd en kan de doorbloeding worden verbeterd, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van ontspanning. 

Het kan ook helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van de voeten en het verlichten van stress en vermoeidheid.

voetmassage
En voetmassage toestel kan je dagelijks gebruiken en je bespaart veel geld

Voetmassage met massage apparaat

De makkelijkste manier om elke dag opnieuw te ontspannen.

Een massage met een massage apparaat kan ontspanning bieden en de bloedcirculatie in de voeten verbeteren. Het is belangrijk om het apparaat correct te gebruiken om blessures te voorkomen en te zorgen voor een comfortabele massage ervaring. Het is aanbevolen om voorafgaand aan gebruik de instructies van het massage apparaat te raadplegen. 

Een voetmassage toestel is ontworpen om de voeten te masseren. Het kan verschillende massagefuncties hebben, zoals vibratie, kneden en drukpuntmassage. Het kan handmatig worden bediend of via een afstandsbediening worden gecontroleerd. 

Deze toestellen kunnen worden gebruikt voor ontspanning en het verminderen van spanning en pijn in de voeten en kunnen ook helpen bij de verbetering van de bloedsomloop.

Verschillende voetmassage apparaten

Er zijn veel verschillende apparaten beschikbaar, enkele populaire opties zijn:

 • Shiatsu apparaat: dit type apparaat gebruikt roterende knooppunten om de drukpunten van je voeten te masseren en ontspannen.
 • Elektrisch apparaat: deze apparaten maken gebruik van elektrische impulsen om de spieren in je voeten te stimuleren en te ontspannen.
 • Luchtdrukmassage apparaat: deze apparaten gebruiken luchtdruk om je voeten te masseren en te ontspannen.
 

Het beste apparaat hangt af van persoonlijke voorkeur en het type massage dat je zoekt. Het is daarom altijd een goed idee om de beoordelingen van andere gebruikers te bekijken voordat je een voetmassage apparaat koopt.

Drukpunten voetmassage

Er zijn verschillende drukpunten op de voet die geassocieerd worden met verschillende delen van het lichaam en organen. Enkele veelvoorkomende drukpunten voor voetmassage zijn:

 1. Het reflexologiepunt voor de nek en schouders bevindt zich aan de basis van de grote teen.
 2. Het reflexologiepunt voor de lever en galblaas bevindt zich aan de rechterkant van de voet, net onder de bal van de voet.
 3. Het reflexologiepunt voor de nieren bevindt zich in het midden van de voet, net onder de bal van de voet.
 4. Het reflexologiepunt voor de longen bevindt zich onder de bal van de voet, bij het gebied van de tweede en derde teen.
 5. Het reflexologiepunt voor de darmen bevindt zich in het midden van de voet, net onder de boog.
 

Het is belangrijk om te weten dat voetmassage en reflexologie niet bedoeld zijn om ziekten te genezen, maar om ontspanning en welzijn te bevorderen. Raadpleeg altijd een arts als je gezondheidsproblemen hebt.

Aantal voetmassages

Het aantal voetmassages dat je  nodig hebt, hangt af van jouw persoonlijk en je individuele behoeften en voorkeuren. Er is geen vast aantal voetmassages dat iemand per maand zou moeten krijgen. Sommigen krijgen misschien één voetmassage per maand, terwijl anderen er misschien meerdere per week krijgen.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid