GezondheidGezondheid

Badslippers

Badslippers kunnen helpen bij het voorkomen van voetschimmel, maar ze zijn niet de enige oplossing. Voetschimmel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie en gedijt in warme, vochtige omgevingen zoals schoenen en sokken. Door slippers te dragen in openbare ruimtes zoals kleedkamers, zwembaden en douches, vermijd je direct contact met de schimmel die op de vloer kan liggen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat badslippers alleen niet voldoende zijn om voetschimmel te voorkomen of te behandelen. Andere maatregelen die je kunt nemen om voetschimmel te voorkomen, zijn onder meer:

 • Houd je voeten schoon en droog.
 • Draag ademende sokken en schoenen.
 • Vermijd het delen van schoenen, sokken en handdoeken met anderen.
 • Verander dagelijks van sokken en was ze op een hoge temperatuur om de schimmel te doden.
 • Gebruik antischimmel poeders, sprays of crèmes om de voeten droog en vrij van schimmel te houden.
 • Houd je schoenen droog.
 

Raadpleeg een arts of dermatoloog als je al symptomen van voetschimmel hebt ontwikkeld, zoals jeuk, schilfering of een branderig gevoel.

Het is belangrijk om voetschimmel serieus te nemen en snel te behandelen om te voorkomen dat het zich verspreidt of chronisch wordt.

badslippers
Badslippers verlagen de kans op voetschimmel

Waarom badslippers dragen tegen voetschimmel

Het dragen van badslippers kan helpen bij het voorkomen van voetschimmel omdat het de blootstelling van je voeten aan de schimmel vermindert. Voetschimmel is een infectie die wordt veroorzaakt door schimmelorganismen die gedijen in warme en vochtige omgevingen, zoals kleedkamers, zwembaden en douches.

Wanneer je op blote voeten rondloopt in deze omgevingen, vergroot je het risico om in contact te komen met de schimmel en het op te lopen. Door slippers te dragen, minimaliseer je het directe contact van je voeten met de grond of het oppervlak en verklein je dus de kans op infectie.

Bovendien kunnen slippers helpen bij het handhaven van een drogere en minder vochtige omgeving voor je voeten, waardoor de schimmel minder goed kan gedijen. Als je echter al voetschimmel hebt, is het belangrijk om je voeten goed te behandelen en te zorgen voor een droge omgeving, ongeacht of je wel of geen badslippers draagt.

De nadelen van badslippers?

Badslippers kunnen comfortabel zijn en je voeten beschermen tegen vuil en stof op de grond, maar ze zijn over het algemeen niet zo goed voor je voeten. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Vermindering van grip: Badslippers zijn gemaakt van plastic of rubberachtig materiaal, waardoor ze minder grip hebben op natte of gladde oppervlakken. Dit kan leiden tot ongevallen, zoals uitglijden of vallen.
 • Hygiëneproblemen: Badslippers worden vaak gebruikt in openbare doucheruimtes en andere openbare plaatsen. Hierdoor kunnen bacteriën, schimmels en virussen op de slippers groeien en vervolgens worden overgedragen op andere oppervlakken of op andere mensen.
 • Beperkt comfort: Badslippers bieden over het algemeen minder steun en demping dan gewone schoenen. Hierdoor kunnen ze minder comfortabel zijn om langere tijd te dragen, vooral als je voetboog ondersteuning of extra demping nodig heeft.
 • Milieu-impact: Badslippers worden vaak gemaakt van synthetische materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer ze worden weggegooid, kunnen ze bijdragen aan milieuvervuiling en het afvalprobleem vergroten.
 • Slechte pasvorm: Badslippers zijn vaak verkrijgbaar in een beperkt aantal maten, waardoor het moeilijk kan zijn om een paar te vinden dat goed past. Als ze te groot of te klein zijn, kunnen ze oncomfortabel zijn om te dragen en kan het risico op uitglijden en vallen toenemen.
 

Als je badslippers draagt, is het belangrijk om ze niet te lang te dragen en af te wisselen met schoenen die meer ondersteuning bieden. Als je voetpijn of andere problemen ervaart, kan het nuttig zijn om een specialist te raadplegen.

Voordelen van badslippers

Badslippers zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen om te dragen in vochtige of natte omgevingen, enkele voordelen voor het dragen van badslippers zijn:

 • Bescherming tegen schimmelinfecties: Schimmelinfecties kunnen zich gemakkelijk verspreiden in vochtige omgevingen. Het dragen van slippers kan helpen om je voeten te beschermen tegen schimmel en andere infecties die kunnen worden opgelopen in een openbare omgeving.
 • Hygiëne: ze kunnen ook helpen bij het handhaven van de hygiëne. Ze beschermen je voeten tegen de grond waarop andere mensen hebben gelopen en voorkomen dat vuil en bacteriën zich ophopen tussen de tenen.
 • Comfort: ze zijn meestal gemaakt van zachte materialen zoals rubber of foam, wat zorgt voor een comfortabel gevoel onder je voeten. Dit kan vooral handig zijn wanneer je lange tijd in een vochtige omgeving moet staan.
 • Veiligheid: Vaak zijn ze voorzien van antislipzolen, wat helpt om uitglijden en valpartijen te voorkomen op gladde oppervlakken.
 • Gemak: Badslippers zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en nemen weinig ruimte in beslag in een tas of koffer. Dit maakt ze ideaal voor op reis of voor een dagje uit naar een zwembad of strand.
 

Kortom, het dragen van badslippers biedt verschillende voordelen op het gebied van hygiëne, comfort, veiligheid en gemak, vooral in vochtige of natte omgevingen.

Soorten badslippers

Er zijn verschillende soorten badslippers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten badslippers:

 • Rubberen: Dit zijn de meest voorkomende soort badslippers en worden vaak gebruikt in openbare zwembaden en douches. Ze zijn gemaakt van waterdicht rubber en hebben meestal een geribbelde zool om uitglijden te voorkomen.
 • EVA: EVA (ethyleen-vinylacetaat) slippers zijn lichter en zachter dan rubberen badslippers. Ze hebben ook een geribbelde zool en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Leren slippers: Leren slippers zijn stijlvol en duurzaam, maar ze zijn niet zo waterbestendig als rubberen of EVA-slippers. Ze zijn meer geschikt voor gebruik in de spa of sauna.
 • Schuim: Schuim slippers zijn lichtgewicht en comfortabel. Ze zijn gemaakt van zacht schuimrubber en hebben meestal een geribbelde zool om uitglijden te voorkomen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Siliconen badslippers: Deze zijn waterbestendig en duurzaam, en hebben meestal een geribbelde zool voor grip. Ze zijn ook flexibel en comfortabel om te dragen.
 • Gebreide slippers: Dit type is gemaakt van zachte materialen zoals katoen en hebben meestal een geribbelde zool. Ze zijn comfortabel om te dragen en geschikt voor gebruik in de spa of sauna.
 

De keuze voor een bepaald type slipper hangt af van je persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Previous
Next

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid