GezondheidGezondheid

De 9 beste dagelijkse gewoontes voor gezonde voeten

Je kan dagelijks zelf zorgen dat je minder bezoeken moet brengen aan een pedicure dankzij de 9 beste dagelijkse gewoontes voor gezonde voeten. Zo kan je o.a. dagelijks je voeten insmeren met een hydraterende crème. Je nagels recht vijlen na het knippen is ook een goed idee. Je kan ook steeds zelf eeltplekken vlakschuren.

Wat zijn de 9 beste dagelijkse gewoontes voor gezonde voeten?

  1. Vermijd tijdens uw dagelijkse wasbeurt, lange voetbaden in te warm water. Droog goed tussen de tenen om verweking te voorkomen;
  2. Breng dagelijks een voetencrème aan tegen droge voeten om dehydratatie te vermijden. Dehydratie leidt op haar beurt leidt tot eelt, barstjes en kloven;
  3. Controleer dagelijks de toestand van uw voeten. Onderzoek de voetzool, dit kan je eenvoudig met een handspiegel. Controleer of er geen barstjes, wonden, eeltplekken of schimmels te zien zijn. Raadpleeg in geval van twijfel uw arts;
  4. Vijl de nagels recht met en niet te kort. Vijlen is beter dan knippen;
  5. Schuur eeltplekken en likdoorns glad. Vermijd metalen raspen en snijdende voorwerpen;
  6. Draag schoenen die perfect passen, die soepel en comfortabel zijn. En, dames, vermijd schoenen met hakken van meer dan 5 cm;
  7. Draag nieuwe schoenen niet langer dan een halve dag en draag ze eerst thuis om ze wat in te lopen;
  8. Wissel geregeld van schoeisel om de steun- en wrijvingspunten af te wisselen.
  9.  Controleer voor je je schoenen aantrekt de binnenkant, om na te gaan of er niets is dat je kan kwetsen;
  10. Draag steeds sokken, kousen of panty’s, liefst in katoen of natuurlijke vezels. Ook deze moeten altijd goed passen, om zoveel mogelijk plooitjes, en dus wrijving en risico van irritatie, te vermijden.

Waarom dagelijks je voeten verzorgen?

Een goede huidverzorging is van zeer groot belang. De huid moet zeker aan de verschillende functies van de voeten voldoen. De ganse dag dagje schoenen, die niet altijd beantwoorden aan de vorm en de overvloed en bovendien gemaakt zijn weinig poreus leder, gekleefd met algehele synthetische stoffen. Tegen de avond zijn je voeten vermoeid en bedekt met een vuile laag van zweet en stoffige resten van kousen. De oproeping van die kunnen aanleiding geven tot slecht geurende kosten, kloven en zelfs tot likdoorns.

Je kan ook zelf aan de slag. Zo kan je zelf eelt verwijderen. Neem ook een kijkje tussen alle gratis adviezen gegeven door onze pedicures.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid