GezondheidGezondheid

Eelt verwijderaar

eelt verwijderaar
12 belangrijke voordelen van een eelt verwijderaar

Wat is een eelt verwijderaar?

Een eelt verwijderaar is een instrument of apparaat dat wordt gebruikt om eelt van de huid te verwijderen. Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat als reactie op wrijving, druk of irritatie. Het komt vaak voor op plaatsen waar de huid regelmatig wordt blootgesteld aan wrijving of druk, zoals je voeten, hielen, handen en ellebogen.

Er zijn verschillende soorten eelt verwijderaars op de markt zoals:

 1. Eeltvijl: Dit is een handgereedschap met een ruw oppervlak, meestal gemaakt van metaal of keramiek, waarmee je voorzichtig over het eelt kunt schuren om het geleidelijk te verwijderen.
 2. Eeltrasp: Een rasp heeft kleine gaatjes of groeven waarin je het eelt kunt “raspen” om het geleidelijk te verminderen.
 3. Elektrische eelt verwijderaars: Dit zijn elektronische apparaten die meestal worden aangedreven door batterijen of een oplaadbare batterij. Ze hebben roterende of oscillerende koppen met schurende of scherpe randen om het eelt te verwijderen.
 

Bij het gebruik van een eelt verwijderaar is het belangrijk om voorzichtig te zijn om letsel of beschadiging van de huid te voorkomen. Het is aan te raden om eerst de instructies van het specifieke apparaat te lezen en de huid goed te hydrateren voordat je het eelt verwijdert.

Soorten eelt verwijderaar?

Er zijn verschillende soorten eelt verwijderaars beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten eelt verwijderaars:

 1. Eeltvijl: Een eeltvijl is een handgereedschap met een ruw oppervlak, meestal gemaakt van metaal, keramiek of ander schuurmateriaal. Het wordt gebruikt door voorzichtig over het eelt te schuren om het geleidelijk te verwijderen. Eeltvijlen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende grofheden, afhankelijk van de dikte van het eelt.
 2. Eeltrasp: Een eeltrasp lijkt op een rasp die wordt gebruikt om harde kazen te raspen. Het heeft kleine gaatjes of groeven waarin je het eelt kunt “raspen” om het te verminderen. Eeltraspen zijn ook verkrijgbaar in verschillende grofheden.
 3. Elektrische eelt verwijderaars: Dit zijn elektronische apparaten die speciaal zijn ontworpen om eelt te verwijderen. Ze worden meestal aangedreven door batterijen of een oplaadbare batterij. Elektrische eelt verwijderaars hebben roterende of oscillerende koppen met schurende of scherpe randen om het eelt voorzichtig te verwijderen.
 4. Eeltpleisters of -pleisters: Dit zijn zelfklevende pleisters die speciale ingrediënten bevatten om het eelt zacht te maken en te helpen bij het verwijderen ervan. Je plakt de pleisters op de eeltplek en laat ze meestal een tijdje zitten voordat je het eelt voorzichtig wegveegt.
 5. Eeltcrèmes of -gels: Deze producten bevatten vaak salicylzuur of ureum, stoffen die helpen bij het oplossen van eelt. Je brengt de crème of gel aan op het eelt en laat het inwerken voordat je het eelt verwijdert met een eeltvijl of rasp.
 

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van eelt een voorzichtige benadering vereist, ongeacht welk type eelt verwijderaar je gebruikt. Te agressief verwijderen kan de huid beschadigen en zelfs tot infecties leiden. Zorg er altijd voor dat je de instructies van het specifieke product opvolgt en de huid goed hydrateert na het verwijderen van eelt.

Voordelen eelt verwijderaar?

Het gebruik van een eelt verwijderaar kan verschillende voordelen bieden, vooral als het op de juiste manier en met zorg wordt gebruikt. Hier zijn 12 voordelen van het gebruik van een eelt verwijderaar:

 1. Verzachting van de huid: Eelt verwijderaars kunnen helpen om harde, droge en verdikte huid, zoals eelt, te verzachten, waardoor de huid gladder en comfortabeler aanvoelt.
 2. Vermindering van pijn en ongemak: Het verwijderen van eelt kan het ongemak en de pijn verminderen die vaak geassocieerd worden met dikke eeltplekken, vooral op je voeten.
 3. Verbetering van het uiterlijk: Door eelt te verwijderen, kan de huid er gezonder en verzorgder uitzien, vooral op plekken zoals de hielen of handen.
 4. Beter loopcomfort: Eelt op je voeten kan soms het lopen bemoeilijken, vooral als het op drukpunten zit. Verwijdering kan het loopcomfort verbeteren.
 5. Voorkomen van verdere complicaties: Overmatig eelt kan leiden tot likdoorns of zelfs open wondjes. Door het eelt te verwijderen, kun je deze complicaties voorkomen.
 6. Verbetering van de hygiëne: Het verwijderen van eelt zorgt ervoor dat er zich minder vuil en bacteriën kunnen ophopen, wat de hygiëne ten goede komt.
 7. Betere werking van huidverzorgingsproducten: Door eelt te verwijderen, kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid, omdat ze niet meer geblokkeerd worden door dikke lagen eelt.
 8. Voorkomen van wrijving en blaren: Eelt op drukpunten kan wrijving veroorzaken en blaren veroorzaken. Het verwijderen van het eelt helpt deze problemen te voorkomen.
 9. Verhoogde gevoeligheid: Na het verwijderen van eelt kunnen de onderliggende zenuwuiteinden beter reageren, wat de gevoeligheid van de huid kan verbeteren.
 10. Verminderen van slechte geuren: Eelt kan bacteriën vasthouden en bijdragen aan slechte geuren. Door eelt te verwijderen, kun je dit probleem aanpakken.
 11. Stimulatie van celvernieuwing: Het verwijderen van eelt kan de natuurlijke celvernieuwing van de huid stimuleren, waardoor de huid gezonder wordt.
 12. Verbetering van de algehele voet- en handgezondheid: Door regelmatig eelt te verwijderen en de huid goed te verzorgen, kun je de algehele gezondheid van je voeten en handen verbeteren.

Beste eelt verwijderaar?

Het benoemen van de “beste” eelt verwijderaar is lastig, omdat dit afhangt van individuele voorkeuren, behoeften en de ernst van het eeltprobleem. Er zijn echter enkele populaire en goed beoordeelde eelt verwijderaars op de markt. Hier zijn een paar van de meest effectieve types:

 1. Elektrische eelt verwijderaars: Deze apparaten hebben meestal een roterende of oscillerende kop met schurende of scherpe randen om eelt te verwijderen. Sommige modellen hebben ook instelbare snelheden en verwisselbare rollerkoppen voor verschillende eeltproblemen.
 2. Eeltrasp: Een eeltrasp heeft kleine gaatjes of groeven waarin je het eelt kunt “raspen” om het te verminderen. Sommige modellen hebben ergonomische handgrepen voor comfortabel gebruik.
 3. Elektrische eeltvijlen: Deze apparaten hebben een elektrische motor die een roterende schuurrol aandrijft om eelt te verwijderen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen in verschillende snelheden werken.
 4. Eeltpleisters of -pleisters: Deze zijn doordrenkt met speciale ingrediënten om het eelt zacht te maken en te helpen bij het verwijderen ervan. Ze zijn handig voor kleinere eeltproblemen.
 

De eeltverwijderaars van Scholl, werden door onze lezers positief beoordeeld. 

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid