GezondheidGezondheid

Beste loopschoenen

Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar de beste loopschoenen van 2021 kunnen een investering zijn voor je voeten en je gezondheid. Zeker nu iedereen zijn loopschoenen terug bovenhaalt om toch maar iets te kunnen bewegen tijdens de Corona crisis die ook in 2021 blijft aanhouden.

Het kiezen van het beste paar loopschoenen in 2021 kan meer bewegingscomfort creëren tijdens de corona crisis, maar gaan ook je lichaam beschermen tegen stoten als gevolg van het lopen op harde oppervlakken.

Of je op zoek bent naar de juiste vorm of een specifieke functie, er is steeds een oplossing zodat jij over de beste loopschoenen op jouw maat beschikt.

Hoe kozen wij de beste loopschoenen voor 2021?

We hebben voor deze loopschoenen gekozen omdat ze hoog scoren op comfort en waarde.

Veel van deze merken worden al jaren door lopers gebruikt, hebben veel positieve eigenschappen, en elk model heeft een mannelijke en vrouwelijke versie (+ enkele kinderversies ook!). Veel opties om uit te kiezen dus en toch de nodige aandacht voor je voeten.

De 8 beste loopschoenen volgens Pedicuregroep

1. Beste loopschoenen algemeen

Brooks Glycerin 17

Belangrijkste kenmerken: De Brooks Glycerin 17 heeft dikke, gedempte zolen die zijn ontworpen voor maximaal comfort op harde oppervlakken zoals bestrating. Er zijn verschillende kleuropties beschikbaar, en het licht bovenwerk van 3D-geprint mesh zorgt ervoor dat de schoenen je voeten niet zwaar belasten. Ze zijn ontworpen voor hardlopen over lange afstanden.

Aandachtspunten: De breedte-opties zijn een beetje beperkt, dus deze schoenen bieden voor sommigen misschien niet de perfecte pasvorm. De prijs is ook een beetje hoog voor de prijsbewuste loper.

2. Beste “all terrain” loopschoenen

Brooks Ghost 13

Belangrijkste kenmerken: het is de perfecte schoen, of je nu een beginneling bent die op landelijke wegen loopt of een oude professional die jogt op trottoirs in de stad. De dikke, gedempte zolen zijn ontworpen voor zowel lange afstanden als korte sprints, en het 3D-geprinte mesh-bovenwerk helpt het totale gewicht van de schoen te verlichten. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar.

Aandachtspunten: Sommigen melden dat deze schoenen te strak of smal kunnen zijn voor brede voeten. De schoen weegt ongeveer 260 gram, dus marathonlopers vinden deze loopschoenen misschien een beetje zwaar.

3. Beste trailrunner

Salomon Speedcross

Belangrijkste kenmerken: De rubberen zolen zijn ontworpen voor maximale tractie en grip op onvoorspelbaar terrein. De voeten zijn gedempt en beschermd tegen verschillende oppervlakken. Weegt slechts 300 gram.

Aandachtspunten: Sommigen melden dat de zool snel slijt op bestrating of asfalt, maar het is dan ook een schoen voor onverhard terrein. Het heeft ook een snelvetersysteem, in plaats van traditionele veters, wat van belang kan zijn, want je veters hangen niet in de modder bij regenweer. Bij bepaalde kleuren kan de kleur ook gemakkelijk afslijten.

4. Beste demping

Asics gel

Belangrijkste kenmerken: De loopschoenen zijn voorzien van technologieën om de prestaties van neutrale lopers te verbeteren. Deze schoen biedt een goede demping met een zachtere schokdemping in de hiel voor een uitstekende schokabsorptie.

Aandachtspunten: door de dikkere demping die is ingebouwd, is deze schoen iets zwaarder. De superzachte zool kan leiden tot vermoeidheid bij lange looptochten.

5. Beste loopschoenen voor brede voeten

Brooks Adrenaline GTS

Belangrijkste kenmerken: Deze schoen kan een goede keuze zijn voor mensen met eeltknobbels of bij wie onlangs eeltknobbels zijn verwijderd. Speciaal ontworpen voor lopers of joggers met brede voeten. Door de extra aandacht voor ondersteuning van de voetboog, minimaliseert het ondersteuningssysteem van de schoen schade of letsel aan de knieën door je looppatroon te stabiliseren. De demping wordt aangeprezen om je voeten te beschermen en tegelijkertijd reactievermogen te bieden vanuit je loopomgeving.

Aandachtspunten: Maten kunnen iets groter vallen dan verwacht.

6. Beste loopschoenen voor platvoeten

Asics Gel-Kayano 26

Belangrijkste kenmerken: Deze loopschoenen zijn speciaal ontworpen voor lopers met platte voeten. De lichtgewicht materialen zijn geweldig voor wedstrijden of lopen over lange afstanden, ze zijn bovendien ontworpen om te helpen bij overpronatie, wat vaak voorkomt bij mensen met platvoeten.

Aandachtspunten: De prijs kan hoog lijken in verhouding tot het kwaliteitsniveau. Ze kunnen ook krap lijken als je orthesen toevoegt voor meer ondersteuning of correctie van je voet.

7. Beste “teen” loopschoenen

Vibram FiveFingers KSO EVO & V-run

Belangrijkste kenmerken: Deze lichtgewicht schoenen staan vermeld als waterdicht en passen goed op bijna elke voetmaat, inclusief brede voeten. Het ontwerp met vijf tenen zorgt voor maximale teenflexibiliteit en het ontwerp van de zool is goed voor zowel natte als droge terreinen. Ze zijn ook wasbaar in de machine.

Aandachtspunten: Het ontwerp en de pasvorm zullen niet elke hardloper aanspreken. De maatvoering heeft de neiging om groot te vallen, terwijl de teenzone een beetje klein lijkt uit te vallen voor mensen met brede voeten.

8. Beste “blote voeten” loopschoenen

Merrell Trail Glove 5

Belangrijkste kenmerken: Deze lichtgewicht schoenen staan vermeld als waterdicht en passen goed op bijna elke voetmaat, inclusief brede voeten. Het ontwerp met vijf tenen zorgt voor maximale teenflexibiliteit en het ontwerp van de zool is goed voor zowel natte als droge terreinen. Ze zijn ook wasbaar in de machine.

Aandachtspunten: Het ontwerp en de pasvorm zullen niet elke hardloper aanspreken. De maatvoering heeft de neiging om groot te vallen, terwijl de teenzone een beetje klein lijkt uit te vallen voor mensen met brede voeten.

De maat van je loopschoenen

Uiteraard ben je niets met de beste loopschoenen als deze niet de juiste maat hebben. Hier is een korte handleiding voor maatspecificaties die je bij de beste loopschoenen in 2021 terugvindt:

  • Lengte: dit hangt af van hoe lang je voet is, en zijn de cijfers vermeld bij de schonen.
  • Breedte: dit staat dikwijls niet vermeld op de schoen of schoendoos zelf, maar je kan kijken naar de pasvorm informatie, zeker als je online bestelt krijg je meestal al deze informatie.
  • Marketing en design: merken zeggen meestal of ze specifiek zijn ontworpen voor mannen of vrouwen. Maar ongeacht hoe ze op de markt worden gebracht, de pasvorm is het belangrijkste. Mogelijk vind je de bredere schoenontwerpen die op de markt worden gebracht bij mannenschoenen en een meer variatie in kleinere en smallere maten in schoenen die op de markt worden gebracht bij vrouwenschoenen.
 

Hoe de beste loopschoenen kopen

Dan kan je nog de meest uitgebreide lijst en functies van de schoen raadplegen, het belangrijkste is en blijft de schoen te passen en hoe deze aanvoelt.

In de beste loopschoenen voor 2021 wordt veel onderzoek, ontwikkeling en techniek gestopt. Dit van de gebruikte materialen tot het ontwerp en de stijl. Uiteindelijk komt het er toch op neer hoe de schoenen passen bij je voeten.

Wij raden aan om je schoenen online te kopen zodat je ze thuis rustig uitgebreid kan passen. Je kan het draaien en keren zoveel als je wil, bij je thuis kan je rustiger passen omdat je geen opdringerige verkoper langs je hebt staan. Bovendien kan je thuis ook al eens rondspringen en wat meer bewegingen doen die je in de winkel niet kan doen.

Hier zijn enkele aandachtspunten om in gedachten te houden bij het zoeken naar schoenen:

  • Hoe dik zijn de zolen? De dikte van de zool kan je veel vertellen over hoe lang de schoen meegaat voordat de zolen verslijten. Maar dik kan ook zwaar betekenen. Het is cruciaal om veerkrachtige zolen te vinden die niet te veel gewicht toevoegen, vooral als je een frequente of competitieve hardloper bent.
  • Hoeveel weegt de schoen? Het gewicht van de schoen heeft invloed op hoeveel energie je verbruikt om te lopen of te wandelen. Je realiseert je misschien pas hoeveel je schoenen wegen, totdat je overschakelt naar een paar dat is gemaakt van lichtere materialen.
  • Waar is het van gemaakt? Moet het ademend zijn voor warme klimaten? Misschien wil je een schoen met meer mesh. Moet het waterdicht zijn voor gebruik in regen of op nat, modderig terrein? Gore-tex-afwerkingen zijn misschien wel de beste keuze. Of is het voldoende dat de schoen snel droogt zonder waterdicht te zijn? Dit geeft je misschien meer en lichtere opties.
  • Wat is de helling van hiel tot teen? Wat is het verschil tussen hoeveel materiaal je tenen ondersteunt en hoeveel je hiel ondersteunt? Is er geen verschil (nulval) of enkele millimeters? Wat voelt goed als je loopt?
  • Wat voor soort loopvlak heb je nodig? Is het loopvlak gemaakt voor een specifiek terrein, zoals grip op de stoep of het voorkomen van uitglijden in de modder? Is het gemaakt voor harde of vlakke oppervlakken? Hoe zit het met zachte of oneffen oppervlakken?
  • Welke sokken draag je in je loopschoenen? Pas loopschoenen met sokken die je draagt om te lopen en dat kan dus best eenvoudig bij je thuis doen.
GezondheidGezondheid
GezondheidGezondheid
Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid