GezondheidGezondheid

Eeltrasp

Een eeltrasp is een instrument dat gebruikt wordt om eelt van de huid te verwijderen. Het is een soort rasp die meestal gemaakt is van metaal en een handvat heeft om het vast te houden.

Het wordt vaak gebruikt bij pedicures of thuis om de dode huidcellen op de voeten te verwijderen en de huid glad en zacht te maken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een eeltrasp, om te voorkomen dat de huid beschadigd raakt.

eeltrasp
Wat is de beste eeltrasp?

Wat is de beste eeltrasp

Dit is uiteraard persoonlijk, maar wij kunnen wel enkele aanbevelingen doen op basis van de feedback van gebruikers en experts.

Er zijn verschillende soorten  op de markt, zoals elektrische en handmatige modellen, met verschillende mesjes en instellingen. Over het algemeen zijn de beste raspen degene die comfortabel in de hand liggen, duurzaam zijn en effectief eelt verwijderen zonder de huid te beschadigen.

Enkele eeltraspen die goed bekend staan zijn:

Scholl Velvet Smooth Elektronische Voetvijl

Dit is een populaire elektronische eeltrasp die gemakkelijk te gebruiken is en zachtjes dode huidcellen verwijdert. Het heeft een ergonomisch ontwerp en wordt geleverd met vervangbare koppen.

Microplane Premium Classic Voetvijl

Dit is een handmatige rasp met microscopisch fijne mesjes die dode huidcellen verwijderen zonder schade aan te brengen. Het heeft een comfortabele grip en is gemakkelijk schoon te maken.

Medies professionele callus remover

Dit is een professionele eeltrasp. Het is ergonomisch gevormd en een comfortabele grip.

Het kiezen van het beste instrument hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is altijd een goed idee om de productbeoordelingen te lezen en te kijken welke rasp het beste past bij jouw behoeften en budget.

Hoe een eeltrasp gebruiken?

Het kan gebruikt worden om de voeten zachter en gladder te maken. Het is belangrijk om de eeltrasp op de juiste manier te gebruiken om letsel te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik de rasp alleen op droge huid. Gebruik het niet op natte huid of in de douche of bad.
 • Week je voeten eerst in warm water gedurende 10-15 minuten om de huid te verzachten en eelt gemakkelijker te verwijderen.
 • Beweeg de rasp met lichte druk over het eeltgebied in een voorwaartse en achterwaartse beweging. Gebruik geen neerwaartse druk, omdat dit de huid kan beschadigen.
 • Verwijder slechts een beetje eelt per keer en controleer regelmatig of de huid al zachter aanvoelt.
 • Stop met raspen als het eelt volledig is verwijderd of als de huid begint te bloeden of pijn doet.
 • Spoel je voeten af met water en dep ze droog met een handdoek.
 • Breng ten slotte een vochtinbrengende crème aan op je voeten om de huid te hydrateren.
 

Het is ook belangrijk om je persoonlijke rasp te hebben en deze niet te delen met anderen om kruisbesmetting te voorkomen.

Welke soorten eeltrasp zijn er?

Er zijn verschillende soorten eeltrasp, elk ontworpen voor een specifiek doel en type eelt:

 • Metaalrasp: Dit is de meest voorkomende rasp en is meestal gemaakt van roestvrij staal. Het heeft een grof oppervlak en is bedoeld voor hardnekkige eeltplekken op je voeten.
 • Kristalrasp: Dit type eeltrasp is gemaakt van een kristallijn materiaal, zoals diamant of saffier, en heeft een fijner oppervlak dan de metalen rasp. Het is bedoeld voor het behandelen van mildere eeltplekken en om je voeten glad te maken.
 • Elektrische rasp: Deze eeltrasp is voorzien van een motor en een roterende kop met een schuurpapier of een diamanten coating. Het is ontworpen om snel en efficiënt dikke lagen eelt te verwijderen.
 • Paddle rasp: Dit type eeltrasp heeft een plat, breed oppervlak en is ideaal voor het gladmaken van de huid na het verwijderen van eelt. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met een metalen of kristalrasp om een gladde afwerking te creëren.
 

Het is belangrijk om de juiste rasp te kiezen op basis van de ernst van de eeltplekken en je eigen comfortniveau bij het gebruik. Het is ook belangrijk om de eeltrasp op de juiste manier te gebruiken om letsel te voorkomen.

Waarom een eeltrasp gebruiken?

Een eeltrasp is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om eelt te verwijderen van je voeten. Eelt is een verdikking van de huid die wordt veroorzaakt door wrijving, druk of irritatie. Het kan pijnlijk zijn en esthetisch onaantrekkelijk.

Het gebruik van een eeltrasp kan helpen om het eelt te verminderen en de huid weer glad en zacht te maken. Het is een handig hulpmiddel omdat het snel en gemakkelijk kan worden gebruikt en het resultaat direct zichtbaar is.

Een eeltrasp is vooral handig voor mensen die regelmatig last hebben van eeltvorming op de voeten, zoals bijvoorbeeld hardlopers of mensen die veel staan of lopen op hun werk. Het is belangrijk om de eeltrasp op een veilige manier te gebruiken en de instructies op te volgen om letsel aan de huid te voorkomen.

Helpt een eeltrasp echt?

Ja, een eeltrasp kan zeker helpen om eelt te verminderen en de huid van je voeten gladder en zachter te maken. Eelt is een dikke, harde laag van dode huidcellen die zich ontwikkelt op plaatsen waar de huid regelmatig wordt blootgesteld aan druk of wrijving, zoals de hielen of de bal van de voet.

Door gebruik te maken van een eeltrasp kun je deze harde laag van dode huidcellen voorzichtig afschuren, waardoor de huid eronder gladder wordt en eelt wordt verminderd. Het is wel belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en niet te hard te schuren, om beschadiging van de gezonde huid te voorkomen.

Als je veel last hebt van eelt op je voeten, kan het ook helpen om na het gebruik van een eeltrasp een voetcrème aan te brengen. Dit helpt de huid gehydrateerd te houden en voorkomt dat er opnieuw eelt ontstaat.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid