GezondheidGezondheid

Hielen verzorgen

Waarom hielen verzorgen?

Je hielen verzorgen is belangrijk om verschillende redenen:

 1. Voorkomen van pijnlijke kloven en scheuren: Als je hielen droog en gebarsten zijn, kunnen er pijnlijke kloven en scheuren ontstaan. Dit kan leiden tot pijn en zelfs infecties.
 2. Verbeteren van het uiterlijk van je voeten: Mooi verzorgde hielen dragen bij aan een verzorgd uiterlijk van je voeten. Het kan je zelfvertrouwen vergroten en je voeten er mooier laten uitzien.
 3. Voorkomen van ongemak bij het lopen: Wanneer je hielen droog en gebarsten zijn, kan dit ongemak veroorzaken bij het lopen, vooral als je veel loopt of staat gedurende de dag.
 4. Voorkomen van infecties: Droge, gebarsten hielen zijn vatbaarder voor infecties. Door je hielen goed te verzorgen en gehydrateerd te houden, kan je de kans op infecties verminderen.
 5. Algemene hygiëne: Door het regelmatig verzorgen van je hielen, zorg je ervoor dat je voeten schoon en hygiënisch blijven. Dit kan helpen om infecties en geurtjes te voorkomen.
 

Kortom, je hielen verzorgen is belangrijk voor zowel de gezondheid als het uiterlijk van je voeten. Het is een belangrijk onderdeel van een goede persoonlijke verzorging en kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

hielen verzorgen
Het verzorgen van je hielen is belangrijk voor zowel de gezondheid als het uiterlijk van je voeten.

Hoe je hielen verzorgen?

Je hielen verzorgen doe je best door ze o.a. gehydrateerd te houden. Hier zijn enkele tips:

 1. Exfoliëren: Gebruik een scrub of puimsteen om dode huidcellen van je hielen te verwijderen. Hierdoor kunnen vochtinbrengende producten beter in de huid doordringen. Doe dit bijvoorbeeld eenmaal per week.
 2. Hydrateren: Breng een vochtinbrengende crème of lotion aan op je hielen nadat je hebt gedoucht of gebaad. Kies voor een product met ingrediënten zoals ureum, glycerine of hyaluronzuur om de huid te hydrateren en te beschermen.
 3. Bescherm je voeten: Draag schoenen die goed passen en ondersteuning bieden aan je voeten. Vermijd het dragen van schoenen met hoge hakken of dunne zolen, omdat deze extra druk op je hielen kunnen veroorzaken.
 4. Gebruik sokken: Draag sokken gemaakt van ademende materialen om het vocht in je voeten vast te houden. Dit kan helpen om je hielen gehydrateerd te houden en te beschermen tegen wrijving.
 5. Voorkom blaren: Blaren kunnen ontstaan door wrijving of druk op je hielen. Gebruik een anti-blarenstick of -crème om wrijving te verminderen en blaren te voorkomen.
 6. Voorkom infecties: Houd je hielen schoon en droog om infecties te voorkomen. Droog je voeten na het douchen of baden goed af en vermijd het delen van handdoeken of schoenen met anderen.
 

Hielen verzorgen met deze tips zal je hielen gezond houden. Het is ook belangrijk om regelmatig je voeten te inspecteren om eventuele tekenen van infecties of andere problemen op te merken. Raadpleeg een pedicure als je ernstige problemen hebt, zoals diepe kloven of infecties die niet verbeteren met thuisbehandeling.

Welke crème gebruiken om je hielen te verzorgen?

Je hielen verzorgen start bij het kiezen van een crème, het is belangrijk om te kiezen voor een product dat speciaal is ontworpen om de droge en gebarsten huid op je hielen te hydrateren. Hier zijn enkele ingrediënten om op te letten bij het kiezen van een crème voor hielen:

 • Ureum: Ureum is een ingrediënt dat vocht vasthoudt en de huid hydrateert. Het is effectief bij het behandelen van droge, gebarsten hielen.
 • Glycerine: Glycerine werkt als een humectant en trekt vocht aan in de huid, waardoor het een geweldig ingrediënt is om de huid te hydrateren.
 • Lanoline: Lanoline is een ingrediënt dat afkomstig is van schapenwol en heeft uitstekende hydraterende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in crèmes voor droge en gebarsten huid.
 • Sheaboter: Sheaboter is een rijke vochtinbrengende crème die de huid hydrateert en de elasticiteit verbetert.
 • Tea tree olie: Tea tree olie heeft antiseptische en schimmelwerende eigenschappen en kan helpen bij het voorkomen van infecties aan je hielen.
 

Let ook op dat de crème geen agressieve chemicaliën bevat die de huid kunnen irriteren.

Aangeraden crèmes zijn

Gehwol Voetcrème Extra

Bevat ureum en glycerine en is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van droge en gebarsten huid op je voeten.

Eucerin UreaRepair Plus Voetcrème

Bevat ureum en lactaat om de huid te hydrateren en te beschermen tegen verdere uitdroging.

Neutrogena Voetcrème

Bevat glycerine en panthenol om de huid te hydrateren en te beschermen tegen verdere uitdroging.

L’Occitane Shea Butter Voetcrème

Bevat sheaboter en lavendelolie om de huid te hydrateren en te verzachten.

Wat doen met hielkloven?

Je hielen verzorgen is belangrijk als je last hebt van hielkloven, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ze te behandelen en te voorkomen:

 1. Week je voeten: Week je voeten in warm water gedurende 10-15 minuten om de huid te verzachten en het genezingsproces te versnellen. Voeg eventueel wat zout of azijn toe aan het water om eventuele infecties te voorkomen.
 2. Verwijder dode huid: Gebruik een puimsteen of voetvijl om voorzichtig de dode huid rond de kloven te verwijderen. Doe dit voorzichtig om verdere beschadiging van de huid te voorkomen.
 3. Hydrateer: Breng na het weken en exfoliëren van je hielen een vochtinbrengende crème of lotion aan. Dit kan helpen om de huid te hydrateren en te voorkomen dat de kloven verder scheuren.
 4. Bescherm je hielen: Draag schoenen die goed passen en je hielen ondersteunen. Vermijd het dragen van schoenen met hoge hakken of dunne zolen.
 5. Gebruik een pleister: Plak een speciale pleister of tape op de kloof om de huid te beschermen en de genezing te bevorderen.
 6. Verzorg je hielen regelmatig: Houd je hielen gehydrateerd en blijf regelmatig exfoliëren om nieuwe kloven te voorkomen.
 

Als de kloven diep of geïnfecteerd zijn, raadpleeg dan een pedicure voor verdere behandeling en advies. Ze kunnen de kloven behandelen met speciale technieken zoals het afschrapen van de overtollige huid.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid