GezondheidGezondheid

Stinkende voetbalschoenen

Ja, kinderen vinden voetballen vaak erg plezierig, maar die stinkende voetbalschoenen zijn echt wel te veel.

Voetballen is een populaire sport voor kinderen omdat het hen de kans geeft om te bewegen, samen te werken met anderen, hun vaardigheden te verbeteren en te concurreren op een gezonde manier. 

Het is ook een sociale activiteit waarbij kinderen nieuwe vrienden kunnen maken en plezier kunnen hebben. Bovendien kan voetballen bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, waardoor het een geweldige manier is om hen bezig te houden en tegelijkertijd gezonde gewoonten aan te leren.

Maar als ouder zit je wel steeds met stinkende voetbalschoenen als je ze niet goed kan onderhouden en de stank van die stinkende voetbalschoenen worden met verloop van tijd alleen maar erger. Stel je eens voor hoe het moet rieken in de kleedkamer van je kinderen?

Stinkende voetbalschoenen
Kinderen houden van voetbal maar het zorgt voor stinkende voetbalschoenen.

Wat is de oorzaak van stinkende voetbalschoenen?

Voetbalschoenen stinken omdat bacteriën en schimmels zich ontwikkelen in een warme, vochtige omgeving. Dit gebeurt meestal wanneer voeten zweten en de schoenen niet voldoende tijd hebben om te drogen voordat ze opnieuw worden gedragen. 

Bovendien kunnen voeten ook geurtjes produceren door bacteriën en schimmels die zich op de huid bevinden. Het is daarom belangrijk om voetbalschoenen regelmatig schoon te maken en te laten drogen en om de voeten goed te verzorgen. Op die manier ga je stinkende voetbalschoenen vermijden.

Hoe stinkende voetbalschoenen voorkomen?

  1. De belangrijkste tip is de stinkende voetbalschoenen elk gebruik goed drogen, ook de nieuwe nog niet stinkende voetbalschoenen. Er zijn tegenwoordig speciale schoenendrogers op de markt die je schoenen perfect steriliseren en drogen.
  2. Strooi zuiveringszout in de schoenen en laat het een nacht in de schoenen zitten. zuiveringszout absorbeert de geurtjes.
  3. Maak de binnenkant van de schoenen schoon met een vochtige doek of een desinfecterende spray.
  4. Draag voetbalsokken die de voeten droog houden en vervang ze regelmatig. In ons artikel over sokken vind je nog meer informatie over de beste sokken voor jou.
  5. Zorg dat je voeten schoon en droog zijn voordat je je schoenen aantrekt.
  6. Bewaar je voetbalschoenen op een droge, ventilerende plek wanneer je ze niet gebruikt.
Stinkende voetbalschoenen
Met een speciale schoenendroger kan je stinkende voetbalschoenen makkelijk voorkomen.

Hoe voetbalschoenen het beste drogen?

Zoals reeds geschreven is voetbalschoenen drogen, ook de nieuwe, het beste om stinkende voetbalschoenen te voorkomen. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om voetbalschoenen volledig te laten drogen om geurtjes en bacteriën te voorkomen. 
 
Het is ook belangrijk om ze op een droge, ventilerende plek op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt. Onder enkele tips hoe je dit het beste doet.
 
Gebruik een speciale droger:

Er zijn speciale schoendrogers beschikbaar die de schoenen snel en effectief drogen. Dit is de eenvoudigste manier, bovendien desinfecteren deze apparaten ook de stinkende voetbalschoenen. Bovendien kan je deze drogers ook gebruiken voor andere schoenen (zoals wandelschoenen) en zelfs handschoenen.

Gebruik een haardroger

Gebruik de haardroger op lage stand om de schoenen  te drogen. Zorg ervoor dat je de haardroger niet te dicht bij de schoenen houdt, omdat dit de stof kan beschadigen.

Gebruik een ventilator

Richt de ventilator op de schoenen om het droogproces te versnellen.

Natuurlijk laten drogen

Hang de schoenen losjes op of leg ze uitgespreid op een droge, ventilerende plek. Laat ze een dag of twee drogen voordat je ze opbergt of opnieuw gebruikt. Droog aanvoelen is zeker niet droog, plaats ze zeker niet in de zon om de levensduurte van de voetbalschoenen niet te verkorten.

Droog ze met papier

Stop ballen of stukken papier in de schoenen en verander ze regelmatig. Dit helpt om de vochtigheid te absorberen maar geeft geen zekerheid.

Waar komen de schimmels vandaan?

Bacteriën en schimmels kunnen zich in voetbalschoenen ontwikkelen en stinkende voetbalschoenen veroorzaken wanneer ze vochtig zijn en niet voldoende tijd hebben om te drogen. Dit gebeurt meestal wanneer voeten zweten tijdens het sporten en de schoenen niet voldoende tijd hebben om te drogen voordat ze opnieuw worden gedragen. 

Bacteriën en schimmels groeien het beste in een warme, vochtige omgeving, dus het dragen van schoenen die nog vochtig zijn, is een ideale omgeving voor hen om te groeien en zich te vermenigvuldigen. Daarom is het belangrijk om voetbalschoenen regelmatig schoon te maken en te laten drogen en om de voeten goed te verzorgen.

Bovendien kunnen voeten ook geurtjes produceren door bacteriën en schimmels die zich op de huid bevinden.

Gevolgen van stinkende voetbalschoenen

  1. Sociale uitsluiting: De stank van stinkende voetbalschoenen kan onaangenaam zijn voor anderen en leiden tot sociale uitsluiting.
  2. Gezondheidsproblemen: De bacteriën die zich verzamelen in natte en vochtige omgevingen, zoals binnenin stinkende voetbalschoenen, kunnen infecties en huidirritaties veroorzaken.
  3. Schade aan de schoenen: Als de schoenen niet goed worden schoongemaakt en geventileerd, kan de stank zich vastzetten in de materialen en permanent worden.
  4. Negatieve impact op prestaties: Als de schoenen niet comfortabel zijn of de speler niet op zijn gemak voelt, kan dit de prestaties beïnvloeden.
Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid