GezondheidGezondheid

Voeten verzorgen

voeten verzorgen
Je voeten verzorgen kan je ook eenvoudig zelf.

Onderstaande tips kan je gebruiken voor voeten verzorgen bij je thuis om zo je voeten gezond te houden. Bovendien moet je er het huis niet voor uit, de producten onder vermeld worden gewoon bij je thuis geleverd. 

Dat je ook niet moet rondlopen om deze producten in huis te halen spaart dan ook weer je voeten en de tijd die je uitspaart kan je gebruiken voor voeten verzorgen. Ook krijg je op deze pagina de gepaste adviezen welke producten je best gebruikt voor welke aandoening zo dat je optimaal je voeten kan verzorgen.

In de webshop vind je ook diverse producten aangeraden door pedicures netjes gesorteerd per voetprobleem.

Hoe je teennagels verzorgen?

Veel van onze lezers hebben nagelproblemen, dit gaat van schimmelnagels tot kalknagels. Een veel voorkomend probleem zijn ook ingegroeide nagels. Wist je dat je zelf ook al heel wat problemen kan voorkomen door voeten verzorgen ook zelf goed te doen?

  • Het belangrijkste als je zelf je voeten gaat verzorgen is dat je de nagels goed knipt dan kan je al heel wat problemen voorkomen. Knip je nagels steeds recht zo voorkom je ingegroeide nagels. Zelf gebruik ik een professionele pedicure tang maar je kan al aan de slag met een beginnersset. Nog een gouden tip? Knip je teennagels vooral niet te kort. Het beste kan je nog een paar millimeter wit zichtbaar laten. Als je in de huid  komt, dan ben je al te ver. Nagels hebben namelijk een beschermende functie. Als je ze te kort knipt, dan zijn je voeten gevoeliger voor invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld schimmels. Ook is het risico op ingegroeide teennagels groter. Je kan je nagels beter achteraf wat bijvijlen. Met een elektrische nagelvijl van houd jij je nagels perfect gezond en glanzend zonder moeite. Je kan deze tips ook gebruiken voor de vingernagels.
  • Je kan ook voeten verzorgen met een nagelweker, deze maakt de harde nagelranden en de huid van de aangrenzende nagelriem weer zacht. Voorkomt eeltplekken en het ingroeien van de nagels.
  • Spijtig genoeg komen pedicures ook vaak schimmelnagels tegen. Met de juiste voetverzorgingsproducten voor schimmelnagels kan je zelf het gevecht met schimmelnagels aangaan en zorgen dat de je voeten niet verder aangetast worden.
  • Heb je last van kalknagels? Heel vervelend zeker! Zeker als je geen toegang hebt tot een pedicure. Er bestaan echter snelle en effectieve oplossingen voor het behandelen van schimmelnagels met zichtbaar resultaat na 4 weken.

Welke producten om zelf voeten te verzorgen?

Een goede voetverzorging omvat ook “voetonderhoud”. Hier zijn een paar dingen die je kan doen om uw voeten gezond te houden en problemen te voorkomen.

Het is heel belangrijk om je voeten steeds te hydrateren dan kan je best dagelijks je voeten insmeren met een hydraterende voetcrème.

Heb je last van eelt en vind je het vervelend als je het hebt? Het goede nieuws is dat je eelt gewoon zelf kunt verwijderen. je kan eelt immers eenvoudig zelf wegvijlen.

  • Je kan eelt ook voorkomen. Ondanks dat eelt een natuurlijke reactie is om de huid te beschermen kan overmatige eelt vervelend zijn. Gehwol Eelt crème vermindert eelt en maakt je huid soepel en zacht.
  • Bij (langdurig) droog weer kunnen gemakkelijk kloofjes in handen en voeten ontstaan. Met Gehwol Kloven-Zalf zullen kloofjes snel minder erg worden en daarna verdwijnen. Deze zalf is uitstekend geschikt voor de behandeling van gebarsten, ruwe verhoornde of rode huiddelen. 
  • Houd je voeten schoon en droog – was uw voeten, verwissel uw sokken en laat je schoenen luchten om schimmelinfecties te voorkomen.
  • Rust en ontspan je voeten elke dag. Leun achterover en breng uw voeten een paar minuten omhoog. Geef je voeten een rustgevende massage. Een massage zorgt voor een goede doorbloeding van je voeten.

Ook je schoenen maken deel uit van zelf voeten verzorgen.

Het klinkt misschien vreemd maar veel voetproblemen ontstaan door je schoenen of verkeerd gebruik van je schoenen. Wist je dat je schoenen broeihaarden zijn van bacteriën die schimmelvoeten en schimmelnagels veroorzaken?

  • Schoenen drogen met behulp van kranten of de verwarming is verleden tijd. En dat is maar goed ook, want dit is erg slecht voor de levensduur van schoenen. Door middel van een schoenendroger. De actieve zuurstof pakt schimmels en bacteriën aan die stank, maar ook voetschimmel en kalknagels kunnen veroorzaken. Een echte geurvreter voor je schoenen! 
  • Een schoenendeodorant helpt dan weer voor je de schoenen gaat gebruiken. Het bestrijdt en voorkomt zweetgeur van de voeten en in de schoenen. Ideaal bij het sporten. Tevens helpt een schoenendeodorant het ontstaan van schimmel in de schoenen te voorkomen.
Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid