GezondheidGezondheid

Vrouwenvoeten

Mogelijke problemen bij vrouwenvoeten

 1. Voetpijn: vrouwen kunnen pijn in hun voeten ervaren als gevolg van aandoeningen zoals plantaire fasciitis, eeltknobbels of platvoeten.
 2. Voetblessures: vrouwen zijn vatbaar voor verwondingen zoals verstuikingen of breuken, vooral als ze regelmatig hoge hakken of slecht passende schoenen dragen.
 3. Nagelproblemen: vrouwen kunnen last hebben van nagelschimmel, ingegroeide teennagels of andere nagelaandoeningen.
 4. Huidproblemen: vrouwen kunnen blaren, eelt of een droge huid aan hun voeten krijgen, vooral als ze strakke of slecht passende schoenen dragen.
 5. Problemen met de bloedsomloop: vrouwen die langdurig staan of een baan hebben waarbij ze veel moeten staan, kunnen problemen met de bloedsomloop in hun voeten krijgen.
 

Dit zijn enkele van de meest voorkomende problemen waarmee vrouwen worden geconfronteerd met betrekking tot hun voeten. Het is belangrijk om goed voor je voeten te zorgen en hulp in te roepen als je problemen blijft ondervinden.

Vrouwenvoeten
Als je op het strand wil blijven lopen verzorg je best je vrouwenvoeten

Tips voor zelfzorg van vrouwenvoeten:

 1. Draag comfortabele en goed passende schoenen: Kies schoenen die voldoende ondersteuning en demping bieden voor je voeten, vooral als je langdurig staat. Vermijd het dragen van hoge hakken of strakke schoenen.
 2. Houd je voeten schoon en droog: Was je voeten dagelijks en zorg ervoor dat ze helemaal droog zijn voordat je sokken en schoenen aantrekt.
 3. Knip uw teennagels regelmatig: Knip je teennagels recht af en vijl de randen om ingegroeide teennagels te voorkomen. Er zijn voldoende pedicuresets ter beschikking om zelf aan de slag te gaan.
 4. Hydrateer je voeten: Breng hydraterende lotion of vaseline aan op je voeten om ze zacht te houden en een droge huid te voorkomen.
 5. Strek je voeten: doe oefeningen en rekoefeningen om de bloedsomloop te verbeteren en voetpijn te verminderen.
 6. Controleer je voeten regelmatig: kijk je voeten na op tekenen van snijwonden, blaren of nagelproblemen en zoek indien nodig hulp bij een gespecialiseerde voetverzorger die een expert is op het gebied van vrouwenvoeten.
 7. Vrouwenvoeten hebben graag voetmassages: Voetmassages kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren en pijn verlichten. Heb je niemand die voetmassages kan geven? Dan kan je ook steeds aan de slag met een speciaal voetmassage apparaat, op termijn ga je hier zelfs heel wat Eurootjes uitsparen omdat je niet steeds naar een specialist moet gaan. Het is zelfs genieten als je elke avond na een lange dag je eigen massageapparaat kan gebruiken.
 

Door deze stappen te volgen, kan je je vrouwenvoet gezond en pijnvrij te houden. Als je reeds bestaande medische aandoeningen of voetproblemen hebt, kan je het beste een arts raadplegen of een gespecialiseerde voetverzorger raadplegen voor advies.

Op weg naar meer comfort

Als je hoge hakken wil blijven dragen, zijn er manieren om enkele om de pijn in je vrouwenvoeten te verlichten, je kan de draagtijd beperken door bijvoorbeeld per de dag af te wisselen met schoenen van goede kwaliteit of platte schoenen.

Hoge hakken die te strak zitten, versterken het de pijn je voeten. Het is een goed advies om schoenen ’s middags te passen, aangezien voeten later op de dag iets dikker worden.

Je hebt gelukkig andere hakmaatkeuzes. Je hoeft zeker geen pijn te verdragen ten koste van je voetgezondheid. De sleutel is het dragen van de juiste schoen voor de juiste activiteit en dat betekent verschillende hakhoogtes om te bepalen welke hak het meest geschikt is.

Zo zijn er comfortabele en aantrekkelijke “wandelschoenen” (ook wel “comfort” of “performance” schoenen genoemd) voor vrouwen voor werk en sociale activiteiten.

De schoenenfabrikanten die ze hebben geïntroduceerd, zoeken naar een combinatie van mode-overwegingen en comfort en bieden modieuze schoenen met een bouw die is afgeleid van sportschoenen, met versterkte hakken en bredere teenruimte. Ze gebruiken nieuwe moderne materialen, zoals langdurige demping, die als schokdemper fungeert. Ook de zolen van deze schoenen zijn soepeler.

Vrouwenvoeten
Zorg voor kwaliteitsvolle kousen

Hoe zit het met kousen?

Als je steeds nylonkousen draagt, nodig je ook voetproblemen uit. Nylon spant, het ademt niet en de warmte die het genereert en vasthoudt veroorzaakt overmatige transpiratie. Een warme, vochtige ruimte is een ideale plek om schimmelinfecties zoals voetschimmel aan te moedigen. 

Panty’s zijn niet de enige factor die overmatige transpiratie veroorzaakt; geklede laarzen en schoenlaarzen die veel je veel bij koud weer draagt, draag je beter niet de hele dag op kantoor of voor binnen activiteiten.

Nylon, dat de neiging heeft schurend te zijn, is dat nog meer als het vochtig, zeker in een strakke schoen die al irritant is, het biedt weinig bescherming tegen blaren. Spannende nylonkousen, omdat ze zo veel strakker zijn, kan de ergste boosdoener zijn.

Goedkope nylon panty’s kunnen ook voorvoetproblemen veroorzaken, omdat het rekmechanisme de normale uitzetting van de voet tijdens het lopen vernauwt en de tenen naar achteren kan trekken wanneer de panty omhoog kruipt.

De kramp en druk ter hoogte van de voeten kunnen bijdragen aan ingegroeide teennagels en hamertenen. Een betere kwaliteit nylon zorgt voor een betere pasvorm, en hoe beter de pasvorm, hoe kleiner de kans op krampen. 

Vrouwenvoeten zijn groter geworden door verbeterde gezondheidszorg en voeding. De “eenmaat” kous is niet langer het universele antwoord, als het dat al ooit was. Aandacht voor een goede pasvorm is essentieel voor gezonde vrouwenvoeten.

Vrouwenvoeten op leeftijd

Oudere vrouwen hebben meer last van hun voeten dan jongere, om de eenvoudige reden dat de vetkussentjes onder de voeten bij het ouder worden vaak verslechteren. Ze kunnen sommige voetproblemen verlichten door goed passende, goed geconstrueerde schoenen te dragen.

Schoenen die demping bieden en een zacht, flexibel bovenwerk hebben dat zich aanpast aan de vorm van hun voeten. Je kan ook kiezen voor leren schoenen die “ademen” en de kans op huidirritatie kunnen verminderen.

Je kan beter kiezen voor lichtgewichtzolen, met voldoende flexibiliteit en schokabsorberende kwaliteit waardoor je wat steviger “in je schoenen” staat. Schoenen met lage hakken zorgen voor meer stabiliteit, meer bescherming voor je voeten, maar ook meer comfort.

Omdat oudere vrouwen vaak problemen met de bloedsomloop hebben, hebben ze een speciale behoefte om hun voeten warm te houden bij koud weer, om bevriezing of wintervoeten te voorkomen.

Vrouwenvoeten tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent moet je zeker een goede voetgezondheid in acht nemen om pijn en ongemak te voorkomen. Aangezien het lichaam veranderingen ondergaat en een nieuwe gewicht dragende houding aanneemt, draag je beter schoenen met brede hakken die ondersteuning bieden en schokken opvangen. Bijkomend lichaamsgewicht vraagt ook om meer ondersteuning, om voetafbraak te voorkomen.

Als aanstaande moeder ervaar je meer dan gewoonlijk gewone zwelling van je voeten en enkels, wat bestaande voetaandoeningen kan verergeren en ontstekingen of irritatie kan bevorderen.

Zwangerschap veroorzaakt ook het vrijkomen van hormonen, die de verslapping van de ligamenten verergeren, wat kan bijdragen aan een ernstige voetbelasting.

Wat onze lezers zeggen:
5/5
Ward Reekmans
Alle nodige informatie
Lees verder
Ik heb alle informatie die ik nodig heb op deze website gevonden.
Lucie Smets
Eindelijk een antwoord
Lees verder
Ik had al gedurende lange tijd last van mijn voeten, nu ken ik eindelijk het probleem.
Mila Kerkhofs
Prettig lezen
Lees verder
Eindelijk een website waar je op een eenvoudige manier kan lezen over voetproblemen.
Valentina Bos
Aangenaam verrast
Lees verder
Ik was aangenaam verrast door het artikel over ingegroeide nagels dat ik onlangs heb gelezen. Het was informatief en goed geschreven.
Sofia Jacobs
Trouwe lezer
Lees verder
Ik ben een trouwe lezer van deze website want het stelt nooit teleur. Het bied waardevolle informatie. Ik raad het ten zeerste aan.
Maria Verhoeven
Gebruiksvriendelijk
Lees verder
De gebruiksvriendelijkheid van deze website is makkelijk. Navigeren door de pagina's is eenvoudig en de lay-out is aantrekkelijk
Anna Van Den Heuvel
Ik ben een leek
Lees verder
Deze website is een geweldige bron voor mensen die niets kennen van voeten.
Peter Timmermans
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
De eenvoudige navigatie maakt deze website een plezier om te gebruiken. Ik heb snel toegang tot de informatie die ik zocht zonder gedoe.
Emma Verbeek
Makkelijk te gebruiken
Lees verder
Deze website is echt een schatkist vol informatie! Ik heb er veel geleerd en waardeer de moeite die er in is gestoken.
Vorige
Volgende

Inhoud

We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als je koopt via links op deze website, kunnen we een kleine commissie verdienen waardoor wij verder kunnen blijven bestaan.

Andere interessante artikels:
GezondheidGezondheid
DE POPULAIRSTE ARTIKELS VAN ONZE LEZERS
GezondheidGezondheid